EasyLogic


Chinese New Year

Tuesday, December 6, 2022

恭喜发财 “Congratulations and be prosperous” Chinese New Year is het festival waarop het begin van het nieuwe jaar op de traditionele Chinese kalender wordt gevierd. De datum ligt niet exact vast, maar de eerste dag begint als de nieuwe maan verschijnt tussen 21 januari en 20 februari. De avond voor Chinees Nieuwjaar komen families bij elkaar om gezamenlijk te eten en te vieren, cadeautjes uit te wisselen. De dagen erna worden tempels bezocht, voorvaderen geëerd, en rituelen geobserveerd.


Prijsverhoging

Monday, December 5, 2022

Prijzen Bij EasyLogic en IDCARDplaza hebben we al 5 jaar onze prijzen voor bepaalde producten, onze uurtarieven en onderhouds- en hostingkosten niet verhoogd. Van toeleveranciers die hun prijzen hebben verhoogd hebben die kosten wel moeten doorbelasten. Nu echter worden we geconfronteerd met significante prijsverhogingen door de bekende oorzaken (gestegen energieprijzen, zwakte van de Euro tegen de US$, algehele inflatie). Dat betekent dat de kosten van hosting, apparatuur, transport e.d. significant stijgen, maar ook onze personeelskosten.


Chiptekort

Saturday, January 1, 2022

Chiptekort U heeft ongetwijfeld de berichten gekregen over het chiptekort in de autoindustrie ten gevolge van de Corona crisis. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: “Wat heb ik daar met mijn keyfobjes of RFID apparatuur mee te maken”? Even resumerend: de autofabrikanten dachten dat er door Corona minder auto’s verkocht zouden worden en hebben hun bestellingen aan auto-elektronica en chips erg verlaagd. Maar tegelijkertijd steeg de vraag, mede door thuiswerkers over de hele wereld, naar chips voor PC’s, laptops, smartphones, playstations, servers voor datacentra en dergelijke.


In de auto industrie is het al lang gemeenplaats. Het gebruik van RFID (radio frequency identification) om onderdelen en assemblages te kunnen identificeren. Het “Build-to-Order” proces, waarbij ieder product dat van de band afrolt een unieke combinatie van opties en kleuren is zou zonder het automatische kunnen identificeren van onderdelen vrijwel onmogelijk zijn. Maar RFID is niet alleen interessant voor producten die uitgebreid geconfigureerd kunnen worden (zoals computersystemen, fietsen, of vliegtuigen).


EasyLogic Fact Sheets

Wednesday, November 11, 2020

EasyLogic’s Track en Trace middleware (ETT Server) is de basis van onze RFID en Internet-of-Things (IoT) oplossingen. RFID en IoT maken het mogelijk voor een klant om te weten waar fysieke objecten zijn in het echt, en er vervolgens voor te zorgen dat dit goed wordt weergegeven in de IT systemen. Daarnaast kan een RFID of IoT tag sensoren bevatten (temperatuur, vochtigheid, locatie via GPS, accelerometer, vibratie, stress) waarmee additionele data vergaard kan worden.


EasyLogic’s Track en Trace middleware (ETT Server) is de basis van onze RFID en Internet-of-Things (IoT) oplossingen. RFID en IoT maken het mogelijk voor een klant om te weten waar fysieke objecten zijn in het echt, en er vervolgens voor te zorgen dat dit goed wordt weergegeven in de IT systemen. Daarnaast kan een RFID of IoT tag sensoren bevatten (temperatuur, vochtigheid, locatie via GPS, accelerometer, vibratie, stress) waarmee additionele data vergaard kan worden.


RFID en NFC in Farmacie

Sunday, June 28, 2020

De farmaceutische industry staat onder druk. Corona heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar vaccins en medicijnen enorm is toegenomen. Tegelijkertijd beseft men dat de afhankelijkheid van productie van medicijnen in het verre oosten de kwetsbaarheid van de complexe leverketen heeft doen toenemen. RFID en NFC hebben veel toepassingen in de farmaceutische sector: Traceability van medicijnen Voorraadbeheer Patientveiligheid Echtheidverificatie Download de Brochure of lees meer hieronder. Traceability van medicijnen
Het gebruik van geautomatiseerde, Radio-Frequency Identification (RFID) technieken maakt het mogelijk die supply chain weer inzichtelijk te maken:


Covid Crowd Control

Thursday, May 28, 2020

EasyLogic levert al een aantal jaren een evenementen registratie en toegangscontrole systeem dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is gebruikt voor grootschalige, veilige evenementen, zoals: het Nuclear Security Summit in 2014, het Europees Voorzitterschap in 2016, het Global Entrepreneurship Summit in 2019 Dit systeem (software en hardware) is momenteel ook in gebruik bij andere ministeries. Het is uitgebreid getest door Fox-IT en andere instanties op veiligheid, hack-proof, en beveiliging. Op verzoek kunnen we meer details daarover delen.


Corona App met Bluetooth

Monday, April 13, 2020

Momenteel wordt er veel gesproken over het gebruik van een app op je telefoon, die door middel van Bluetooth in de gaten kan houden of je in de buurt van een (later bekend geworden) besmette persoon bent geweest, zodat je gewaarschuwd kan worden. Zie bijvoorbeeld [Corona App dreigt te mislukken] ( https://fd.nl/ondernemen/1341169/corona-app-dreigt-te-mislukken-door-haast-kabinet ) in het FD, of Kijk kritisch naar Corona App op NU.nl. Hiermee zou de privacy minder in het geding komen dan met een app die GPS gegevens zou opslaan en uitwisselen.


Real Time Locating Systems

Friday, May 18, 2018

Real-time locating systems (RTLS) worden gebruikt om mensen of objecten door de tijd te volgen. Dit wordt over het algemeen toegepast in een vooraf gedefineerd gebied, of binnenhuis. Anders dan GPS (dat wereldwijd beschikbaar is, maar juist niet binnen) vereist RTLS meestal vaste referentie ontvangers om de plaats van een persoon of object te bepalen. Het persoon of object wordt voorzien van een draadloze RTLS transponder. In de meeste RTLS systemen worden dan vaste ontvangers op bekende referentiepunten gebruikt om de plaats van de objecten te bepalen.