EasyLogic


image from EasyLogic Fact Sheets


EasyLogic Fact Sheets

EasyLogic’s Track en Trace middleware (ETT Server) is de basis van onze RFID en Internet-of-Things (IoT) oplossingen. RFID en IoT maken het mogelijk voor een klant om te weten waar fysieke objecten zijn in het echt, en er vervolgens voor te zorgen dat dit goed wordt weergegeven in de IT systemen. Daarnaast kan een RFID of IoT tag sensoren bevatten (temperatuur, vochtigheid, locatie via GPS, accelerometer, vibratie, stress) waarmee additionele data vergaard kan worden.

Op basis van onze ETT middleware heeft EasyLogic reeds een groot aantal oplossing gerealiseerd. Maar de mogelijkheden zijn hiermee nog niet uitgeput. Wellicht kunnen de factsheets hieronder tot inspiratie voor uw business dienen. Hieronder kunt u onze factsheets downloaden door op het plaatje te klikken. En neem dan contact met ons op via sales@easylogic.nl of tel:+31-182-389530 om een inventariserend gesprek met ons te voeren.

Farmacie

De farmaceutische industry staat onder druk. Corona heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar vaccins en medicijnen enorm is toegenomen. Tegelijkertijd beseft men dat de afhankelijkheid van productie van medicijnen in het verre oosten de kwetsbaarheid van de complexe leverketen heeft doen toenemen. RFID en NFC hebben veel toepassingen in de farmaceutische sector:
 • Traceability van medicijnen
 • Voorraadbeheer
 • Patientveiligheid
 • Echtheidverificatie

Download onze brochure door op het plaatje te klikken of lees onze Blogpost .

Fietsparkeren

Het Corona virus heeft het gebruik van het openbaar vervoer minder aantrekkelijk gemaakt. Bovendien stimuleert de overheid in vele landen het gebruik van fietsen. De fietssector heeft een fantastisch jaar achter de rug: verkopen zijn enorm gestegen.

Met dit succes komen ook nadelen. Er is een wildgroei aan fietsen in de steden. Fietsparkeren wordt steeds lastiger, vooral bij stations and stallingen in stadscentra. Files van fietsers ontstaan tijdens de spits bij de stallingen. EasyLogic heeft op RFID gebaseerde oplossingen voor fietsenstallingen die de doorstroom van fietsers zo mij mogelijk beperken waardoor die files oplossen. Bovendien kunnen wij inzicht verschaffen in verkeersstromen van fietsers met onze op RFID of andere radio-technologie gebaseerde tracking systemen. Neem contact met ons op of download de brochure door op het plaatje te klikken.

Agricultuur

EasyLogic heeft een groot aantal klanten voor RFID oplossingen in de agri- en horticulturele sector. RFID wordt onder andere gebruikt voor:
 • het volgen en identificeren van planten in orchideeën kassen en andere kostbare plantensoorten;
 • het identificeren van tulpenbollen bij het planten en rooien
 • het volgen, identificeren en inventariseren van “Returnable Transport Items” zoals Deense karren in veilingen en de leveringsketen
 • het bijhouden van de productiviteit van medewerkers in de kassen bij het plukken van paprika’s en tomaten
 • het identificeren van vee en varkens middels RFID oormerken en het automatisch besturen van voeder- en melk-machines

Bovendien heeft EasyLogic voor een klant van ons een mesh-draadloos systeem ontwikkeld om met behulp van draagbare RFID readers in de kas de productiviteit van de medewerkers real-time bij te houden. Dit systeem vereist is zelf configurerend en wordt over de hele wereld gebruikt omdat het op eenvoudige wijze geïnstalleerd kan worden. Voor meer details, download de brochure door op het plaatje te klikken.

Registratie en Toegangscontrolesysteem voor Beveiligde evenementen

Voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft EasyLogic een evenementen registratie systeem en bijbehorend toegangscontrole systeem met RFID passen gerealiseerd. In het systeem registreren de bezoekers zichzelf, of een hele delegatie kan door een buitenlandse vertegenwoordiger worden ingevoerd. Middels een workflow kan het ministerie de documentatie controleren, een beveiligingscheck uitvoeren, of een vetting door externe organisaties.

Uiteindelijk krijgt de bezoeker toegang toegekend, en dit kan op tijd/locatie basis worden beperkt. Er wordt een RFID pas met foto en persoonsgegevens aangemaakt waarop de toegangspoorten met RFID scanners reageren. EasyLogic heeft veel ervaring met het inrichten van uw registratiesystemen en evenementenbeveiliging, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

Dit systeem is inmiddels door meerdere overheidsinstanties gebruikt, in Nederland en in het buitenland.

Asset management

Asset Management gaat over het beheer van de assets die u heeft, over de gehele lifecycle. Vaak heeft u al een Asset Management systeem waarin u opslaat welke assets u heeft, wanneer ze aangeschaft zijn, met aankoopnota's, certificaten, handleidingen, onderhouds- en kalibratievoorschriften. U houdt bij waar het artikel ligt, wie het in gebruik heeft, wanneer er onderhoud moet plaatsvinden en waneer het geijkt of gecalibreerd moet worden.

Maar na verloop van tijd raakt u toch assets kwijt. Ze zijn niet meer waar het systeem denkt dat ze zijn. Een apparaat had preventief onderhouden moeten worden maar het is toch ingezet op een productielocatie. En nu is het kapot, hetgeen tot hoge kosten leidt.

RFID is een geweldig hulpmiddel om die assets te kunnen identificeren. Verplaatsingen te registreren. Bij te houden wanneer iets onderhouden of getest moet worden. Een alarm te genereren als een meetsonde en het meetapparaat gescheiden worden. Met behulp van de EasyLogic Track en Trace server (ETT) koppelen we de RFID gegevens met de gegevens in uw asset management of ERP systeem. Zo hebben we al koppelingen gerealiseerd met Ultimo en SAP.

Voor verschillende veiligheidsregios beheren we zo beschermende pakken voor de brandweer. We houden apparatuur op de brandweerwagens in de gaten, zodat er na een uitrek snel voor gezorgd kan worden dat alles weer op de juiste wagen aanwezig is, vóór het volgende noodgeval.

Custom oplossingen

EasyLogic is gespecialiseerd in toepassingen met radio. We kennen de voordelen -- maar vooral ook de beperkingen -- van het gebruik van radio in een productie omgeving. Zo hebben we ervaring met:
 • Radio Frequency Identification (RFID)
 • NFC (Near Field Communication) en readers
 • Bluetooth (en Bluetooth Low Energy in het bijzonder) voor condition monitoring, real time locating services en marketing toepassingen
 • LoraWan voor long-range low power datacommunicatie
 • Sigfox en devices als de Bumblebee voor asset tracking in de buitenlucht
 • Draadloze mesh netwerken zoals bijvoorbeeld Wirepas voor Internet-of-Things en RTLS / Asset management oplossingen

Zit er dan nog niet bij wat u zoekt? EasyLogic ontwikkelt hardware, embedded firmware, en software applicaties (vaak gebaseerd op onze ETT Middleware ) specifiek voor uw toepassing. Dat doen we met partners in Nederland en het buitenland, afhankelijk van de door u gewenste serie grootte.